KRAAMZORG BIEBS
 "samen maken wij er een onvergetelijke kraamtijd van"
 


Werkwijze.. 


Werkgebied..

Ik ben werkzaam in de regio IJmond.

Woon je buiten deze regio? Kan je altijd contact opnemen via de contactpagina. Dan kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

*Parkeerkosten zijn voor rekening voor de cliënt.



Wat is het voordeel van een zelfstandig werkende kraamverzorgende..?

Flexibele kraamzorg, die op jouw persoonlijke wensen wordt afgestemd.

Eén gezicht vanaf de aanmelding tot einde van je kraamweek.

In geval van ziekte of andere onvoorziene gebeurtenissen zorg ik voor vervanging. Ik heb daarvoor afspraken gemaakt met andere zelfstandige kraamverzorgende.

Vanaf de aanmelding tot na de kraamweek ben ik 24/7 bereikbaar via Whatsapp voor eventuele vragen.



De kennismaking..

Een kennismakingsgesprek kunnen we telefonisch of persoonlijk vrijblijvend inplannen. Daarin zal ik je exact mijn werkwijze van "zorg op maat" vertellen. Vervolgens hebben jullie uiteraard de tijd en ruimte om na te denken of het bij jullie past.



De intake..

Als je besluit om de kraamzorg bij mij af te nemen, kan je je inschrijven middels het inschrijfformulier op deze site. Ik kan dan meteen zien of ik je zorg kan aannemen en zal een bevestiging van ontvangst toesturen. Ik houd je op de hoogte of ik de zorg kan leveren en bij akkoord zal ik een afspraak met je maken voor het intake gesprek. Het intake gesprek zal plaatsvinden rond de 32ste week van je zwangerschap. Tijdens dit gesprek zal ik jullie vertellen wat je van mij kan verwachten, jouw situatie en wensen doorspreken en hierbij een passend aantal zorguren indiceren. We nemen de tijd om op al je vragen antwoord te geven en laat jou goed geïnformeerd achter. 



Verzekering..

Iedereen met een Nederlandse zorgverzekering heeft recht op kraamzorg. De kraamweek loopt vanaf de geboortedag tot en met de 8ste dag na de geboorte. Een groot deel van de kraamzorg wordt vanuit de zorgverzekering vergoed. Afhankelijk van welk verzekeringspakket je afneemt betaal je wel of geen eigen bijdrage voor de kraamzorg.

Bij een aanvullende verzekering wordt deze eigen bijdrage vaak vergoed. De wettelijke eigen bijdrage bedraagt in 2024 €5.10,- per uur. 

Om de uren in te schatten die passen bij jouw specifieke situatie maken wij gebruik van het Landelijke indicatie protocol (LIP). Wij indiceren deze zorgen op verschillende momenten: tijdens de intake, op het moment dat wij de zorg starten en tijdens de kraamweek. Dit doen wij omdat de behoefte aan zorg met de situatie mee veranderd. Verblijf je een aantal nachten in het ziekenhuis? Dan gaan hier weer een aantal uren vanaf. 

De uren variëren en zijn verdeeld over 8 dagen: minimale zorg van 24 uur, 45 uur bij flesvoeding en 49 uur bij borstvoeding. Soms blijkt dat jij en je kindje toch nog extra zorg nodig hebben. In overleg met je verloskundige kunnen er extra uren of zelfs 2 extra dagen worden bij geïndiceerd. Tot een maximum van 80 zorguren over 10 zorgdagen.



De bevalling..

Wanneer je thuis bevalt, kan ik je ondersteunen en de verloskundige assisteren. Mocht je de eerste weeën beginnen te voelen, stel mij zo snel mogelijk op de hoogte (rommelmelding). Ik kan dan mijn voorbereidingen treffen. Als de verloskundige aangeeft dat de kraamverzorgster gebeld kan worden, kom ik zo snel mogelijk naar je toe. 

Als je poliklinisch of medisch bevalt in het ziekenhuis, ook dan krijg ik graag een rommelmelding. En een berichtje als je bevallen bent, ook al weet je nog niet wanneer je naar huis mag.


Neem contact op
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram